Η θρεπτική αξία της - Welcome to GreekPeppers

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Η θρεπτική αξία της

Το προϊόν
 

Οι χρωματιστές πιπεριές είτε είναι πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αποτελούν μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και Βιταμίνη Α (καθώς είναι συγκέντρωση καροτενοειδών και Β-Καροτίνης), δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων ορισμένων ασθενειών.
Ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών ενός ανθρώπου.


Ένα φλιτζάνι  κομμένης πράσινης πιπεριάς  περιέχει 40 cal, 3g ίνες και 1g πρωτεΐνες.  Παρέχει το 195,8% της ημερήσιας ανάγκης σε Βιταμίνη C, όπως και οι πορτοκαλί πιπεριές.Το ίδιο ισχύει και για τις κόκκινες πιπεριές μόνο που παρέχουν το 170% της ημερήσιας ανάγκης σε Βιταμίνη Α και 470% της βιταμίνης C, όπως και οι κίτρινες.

Γι’ αυτό η  πιπεριά συγκαταλέγεται στα τρόφιμα με την υψηλότερη διατροφική αξία (όπως και η τομάτα, το μπρόκολο, τα καρότα, το κουνουπίδι, ο αρακάς, οι πατάτες κ.α.) μιας και καλύπτει μεγάλη γκάμα από τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ευεργετικών πολλών εξ αυτών για την υγεία.

Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φολλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
Βιταμίνη Α (που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις)
Βιταμίνη C (μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καταρράκτη)
Βιταμίνη Β6 (είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος)
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (μπορούν να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας)
Βήτα-καροτίνη (μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση)
Λυκοπένιο (μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών)
.

 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού